Denna lilla pappersbit fick världen att gråta! Ingen misstänkte att denna hemlöse man var… OMG

112
SHARE

Tusentals människor passerade utan att ens märka honom. Förutom en flicka som stannade och sa ”Hej”. Det som hände sedan fick mig att häpna, till slut kunde jag inte hindra mig själv från att gråta!

Allt började i Sao Paulo, Brasilien, kring 2012. Det var då hon mötte Raimundo för första gången, en man som inte äger någonting men ändå är omöjlig att glömma. Ett enstaka papper, överlämnat vid exakt rätt tillfälle kan förändra ditt liv. Och det är precis vad som hände. Hon gick nedför gatan förbi stället som Raimundo kallar för ”Ön”, vilket är stället han bor på. När flickan sa ”Hej” så sträckte den gamle mannen sig fram och la en dikt i hennes hand. ”Hopp är den tyngsta vikt en man kan bära. Det är idealistens fördärv. Undertecknat: Betingad” var hur dikten löd och orden förändrade båda deras liv. För evigt.

Raimundo är en gammal hemlös poet som drömmer om en endaste sak. Vad tror du att det är? En familj? Eller pengar? Nej! Den gamle mannen, som bodde på gatan och vars hem var gräset mellan två gator som han kallade för ”Ön”, drömmer endast om att folk ska se hans ord. Ordmakaren från Sao Paulos gator vill bara bli läst. Hans nya vän, en vanlig flicka på väg hem och som var den enda som brydde sig om att lägga märke till honom, kom att göra mycket mer än hon ens visste. Du kan inte tro vad som hände sedan.

Flickan hade bestämt sig för att dela mannens verk med resten av världen. Hon erbjöd sig att göra en hemsida för hans dikter, så att folk inte bara skulle se en hemlös man boendes på ”Ön”, utan även artisten inom honom.

Efter att sajten blir viral så började folk att prata med den gamle mannen. Vissa gav honom mat och kläder, medan andra helt enkelt gick fram och sa ”Hej, jag ville bara möta dig i verkligheten”. Men vänta, detta är inte allt. Den bästa med berättelsen har ännu inte förtäljts. En dag, när flickan kollade sin mejl, såg hon ett meddelande från…

Se slutet på denna fantastiska resa i detta klipp:

Dela med familj och vänner, för att påminna dem om att det alltid finns hopp och att saker kommer att bli bättre.

SHARE